Soal Ujian Sekolah
Soal TKA &Kunci Jawaban Bahasa Inggris SMA Kelas 12, Latihan Soal Sumatif Semester 1-2025
Soal Tes kompetensi akademik KA &Kunci Jawaban Bahasa Inggris SMA Kelas 12, Latihan Soal Sumatif Semester 1-2025
The following text is for questions 27 to 29.
If someone is having a nose bleed, your priority is to control the bleeding and keep their airway open.
Get them to sit down (not lie down) as keeping the nose above the heart will reduce bleeding.
Get them to lean forward (not backwards), to make sure the blood drains out through their pause every ten minutes, until the bleeding stops.
Encourage them not to speak, swallow, cough, spit or sniff because this may break blood clots that may have started to form in the nose.
If the bleeding is severe, or if it lasts more than 30 minutes, call for medical help.
7. What is the purpose of the text?
A. To inform the readers the methods to help nose bleeding patients
B. To report the procedural steps in helping nose bleeding patients.
C. To illustrate the preventive methods of nose bleeding
D. To provide instant help for nose bleeding patients
E. To describe the control methods of nose bleeding
Jawaban: D
8. The text is mostly useful in a condition
A. When the bleeding cannot be controlled
B. When the patient's airway is blocked
C. When the nose bleed occurs regularly
D. When the nose bleed just accured
E. When the patients keep coughing
Jawaban: D
9. In case of nose bleeding, if person speaks, ...
A. His/her blood drains out though his/her nose
B. He/she will suffer from severe bleeding
C. His/her throat will block the airway
D. His/her blood clot will not form
E His/her nose bleeds again
Jawaban: D
Questions 30-33 are about the following text.
A tomado can do a lot of damage. The wind of tornado rushes at great speed around a funnel-shaped cloud. It travels in a path a few hundred feet wide and about twenty-five miles long. As the wind circles counterclockwise, the funnel spirals higher and higher. The force of the wind sucks tip water, dirt, and objects, and carries them along with it. It may drop them again many miles away. Houses and huge trees have been drawn into tornado funnels. At sea, ships have been nearly sunk by tornadoes dropping water on them.
East of Australia people talk about a rain of blood. This is caused by a tornado picking up red dust and mixing it with water to make red rain. There are even stories about a rain of fish and frogs caused by a tornado sucking them up and then dropping them.
10. A tornado is a
A. Rainstorm
B. dust storm
C. great circling wind
D. huge funnel of water
E a rain of blood
Jawaban: C
11. The path of tornado is usually...
A short and narrow
B. wider than its length
C. as long as its width
D. as long as its width
E, a and b
Jawaban: A
Baca juga: 1-9 November Uji TKA SMA, Kunci Jawaban dan Soal TKA Bahasa Indonesia SMA Kelas 12-2025
12. The wind in a tornado usually travels...
A. straight up
B. up and around
C. down
D. botton
E spiral
Jawaban: E
13. The "rain of blood" east of Australia made of
A. fishes and frogs
B. red dust and water
C. rusty water
D. real blood
E. sea water
Jawaban: B
Baca juga: 1-9 November Uji TKA SMA, Kunci Jawaban dan Soal TKA Bahasa Indonesia SMA Kelas 12-2025
The following text is for questions 34 to 36.
Promoting Tourism: Good or Bad?
Lots of tourists visit our town, but many people argue whether this is good or bad for the community. Each side has their own viewpoints.
Those in favor of the tourist industry argue that tourism brings money to the town and creates employment. Business owners also supports this saying that tourism promotes development in town. Moreover, everyone benefits from having better facilities and more shops. Others also argue that tourism develops a better understanding of other cultures so people become more tolerant.
People against tourism, however, say that most of tourist's dollars are spent in international hotels owned by foreign interest groups. Consequently, the town receives little financial benefit. In addition, they point out that the new developments have caused traffic and water supply problems. They argue that several unpleasant incidents in the community indicate that the local community resentment towards tourists.
Undoubtedly, the local council should please both sides. Not only should it promote tourism, but also restrict new development that would cause traffic and water supply problems.
14. From the viewpoint of those who disagree with tourist industry, who will likely receive the most financial benefit?
A. Business owners
B. The local people
C. The local community
D. The local government
E. International hotel owners
Jawaban: E
15. What are the factors that make the people agree to the tourist industry?
A. Business, finance, culture, and infrastructure
B. Investment, community building, cultural understanding.
C. Business, development, investment, and social.
D. Public facilities, development, finance, social.
E Finance, infrastructure, culture understanding, community developmen.
Jawaban: A
16. "Not only should it promote tourism, but also restrict new development
(Paragraph 4) The underlined word is closest in meaning to...
A. Ban
B. Open
C. Curb
D. Limit
E. Prohibit
Jawaban: D
This text is for questions 37-40
Pros and Cons of Savings Account
The traditional way to save money for families and individuals was to put your money into savings account, and then allow it to grow interest from there. Times have changed, and now some people think that the savings accounts that we once used and loved aren't as valuable to us anymore.
Savings accounts are fundamental money management tools that can help you meet your long- and short-term financial needs. Knowing the pros and cons of savings accounts can help you figure out how to use them effectively.
The most obvious advantage of a saving account is that deposited funds accrue interest over time. Money under your mattress or in a home safe misses out on valuable earning potential. The rate you earn depends on where you deposit your money. Online banks tend to offer more competitive interest rates because their overhead expenses are lower than those of brick-and-mortar banks. Another important advantage is security. When you place your money in a bank, the government insures it up to the maximum amount allowed by law. So, compared to a number of other options, your money is safe in a savings account.
Compared with certificates of deposit (CDs) and other higher-interest bank products, savings accounts generally pay a lower rate of interest. In other words, the interest that you get on your money saved is very low. If you're willing to keep your money deposited for a specific time period-anywhere from a few months to a few years, depending on what you choose you generally can earn more interest with a CD than with a savings account. Some banks charge fees on their savings accounts. Be sure to compare the terms of different banks and look for those that offer savings accounts with no monthly maintenance fees.
Saving money for the future is an essential part of making responsible financial decisions. It's worth your time to weigh the pros and cons before deciding on a savings account that works for you.
17. What is the greatest benefit of saving money in a bank according to the passage?
A. Saving money in a bank is more secure.
B. Customer's deposit will rise periodically.
C. There are some competitive interest rates.
D. Government guarantees customer's deposit.
E. Customers are able to manage their own money.
Jawaban: D
18. How many kinds of way to save money according to the passage?
A. 5
B. 4
C. 3
D. 2
E 1
Jawaban: D
19. What is the main idea of paragraph 3?
A. The periodic rise of customer's deposit.
B. The secure way to save money in a bank.
C. The beneficial arguments of saving money in a bank.
D. The drawbacks of saving account in state or private bank.
E. The government's official guarantee on customer's deposit.
Jawaban: C
20. Rearrange the sentences below to make a coherent paragraph.
1. He lives in a small town and knows every family on his route.
2. Neil Moore has been a postman for 20 years.
3. At Christmas many families give him presents.
4. They appreciate his dedication and good service.
5. He has carried mail in heat and in cold, in rain and in snow.
6. He has delivered thousands of letters to homes on his mail route.
A 1-2-3-4-5-6
B. 6-1-3-5-2-4
C. 2-5-6-1-3-4
D. 4-5-6-3-2-1
Ε. 2-6-5-1-4-3
Jawaban: C
Selamat belajar !!!
Ikuti berita POS-KUPANG.com di GOOGLE NEWS
Artikel ini telah tayang di TribunPontianak.co.id
soal TKA
soal Bahasa Inggris
Soal Sumatif
SMA Kelas 12
Soal STS
Soal SAS
Semester 1
Evergreen
POS-KUPANG.COM
Pos Kupang Hari Ini
1-9 November Uji TKA SMA, Kunci Jawaban dan Soal TKA Bahasa Indonesia SMA Kelas 12-2025 |
![]() |
---|
Soal dan Kunci Jawaban Sumatif IPA SMP Kelas 8. Soal STS/SAS, Soal UAS/PTS Semester 1 |
![]() |
---|
Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Sumatif SMP Kelas 9, Soal STS//UTS Hingga Soal SAS/UAS |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Soal Sejarah Sumatif STS Hingga SAS,Soal UTS/PTS Hingga UAS/PAS SMA Kelas 10 Semester1 |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Soal Prakarya Sumatif STS Hingga SAS,Soal UTS/PTS. Soal UAS/PAS SMA Kelas 10 Semester1 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.