Soal Ujian Sekolah

Kunci Jawaban Soal Ujian Sekolah USP Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1

Berikut contoh soal ujian sekolah mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 6 SD terbaru berbentuk pilihan ganda.

Editor: Ryan Nong
Kompas.com
Ilustrasi Ujian Sekolah 

POS-KUPANG.COM - Siswa kelas 6 SD dapat mempersiapkan diri mengikuti Ujian Sekolah atau Ujian Satuan Pendidikan (USP) tahun 2023.

Contoh soal beserta kunci jawaban ini sebagai bahan belajar dalam menghadapi Ujian Sekolah Berstandar Nasional (USBN).

Berikut contoh soal ujian sekolah mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 6 SD terbaru berbentuk pilihan ganda.

Meski dilengkapi kunci jawaban, alangkah baiknya siswa mengerjakan contoh soal ujian terlebih dahulu sebelum melihat kunci jawaban.

Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran Matematika Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 2

Adapun contoh soal ini dibuat sebagai panduan orang tua dalam memandu proses belajar anak kelas 6 SD.

Berikut 20 Soal USBN/USP Ujian Sekolah mata pelajaran bahasa Inggris Kelas 6 Terbaru 2023 dilansir dari Tribunnews.com.


Soal

1. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
a. post office
b. rice field
c. school
d. hospital

Jawaban: B

2. Chaca got first rank in her class, she is very...
a. short
b. smart
c. bad
d. slim

Jawaban: B

Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran Matematika Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1

3. the – cut – Don’t – tree
a. don’t cut the tree
b. cut don’t the tree
c. the tree cut don’t
d. cut tree the don’t

Jawaban: A

4. ... rises in the morning.
a. Moon
b. Star
c. Planet
d. Sun

Jawaban: D

5. My mother wears a …. on her finger.
a. necklace
b. ring
c. hair band
d. hat

Jawaban: B

6. You can buy a stationery in the ....
a. movie
b. mosque
c. bookstore bank
d. bank

Jawaban: C

7. At one o'clock, people usually have ....
a. lunch
b. dinner
c. breakfast
d. suffer

Jawaban: A

Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran IPS Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1

8. Rifki : Let's go to library
Yosi : Ok They want to....
a. reading books
b. listening music
c. playing football
d. watching the film

Jawaban: A

9. On school-day I have breakfast ....
a. at seven o'clock
b. at half past six
c. before half past six
d. at five

Jawaban: C

10. The following are the things in the earth, except ...
a. Mountain
b. Waterfall
c. Comet
d. Lake

Jawaban: C

11. My stomach is sick I have....
a. penicillin
b. headache
c. stomachache
d. a cold

Jawaban: C

Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran IPS Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 2

Read the text above to answer the question number 12-15!

Rafflesia Flowers

Rafflesia flowers live in the Park National Bengkulu and has a diameter of almost 1 meter.

The rafflesia flowers are also called carcass flowers because they smell very rotten.

At present the flowers are endangered because of their limited habitat.

Indonesia and the countries its join ASEAN to work together to help preserve rare flora and fauna

The countries in Southeast Asia under the auspices of ASEAN have geographical agreements.

For this reason, there are many differences in terms of culture, flora, fauna, economic activities, and politics.

The nature and culture of the ASEAN countries is very interesting.

12. What is the tittle of the text ?
a. The national park bengkulu
b. Rafflesia Flowers
c. ASEAN countries
d. Cultur of the ASEAN

Jawaban: B

Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran IPA Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1

13. Where the Rafflesia Flowers lives ?
a. Park National Indonesia
b. Park National banten
c. Park National java
d. Park National Bengkulu

Jawaban: D

14. The smell of rafflesia flowers is….
a. Fragrant
b. Not Smelly
c. Rotten
d. Very Fragrant

Jawaban: C

15. What is another name for rafflesia flowers?
a. carcass flowers
b. big flowers
c. small flowers
d. dirty flowers

Jawaban: A

16. The antonym of 'happy' is ....
a. sad
b. confused
c. mad
d. angry

Jawaban: A

Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran IPA Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 2

17. Flood in bahasa Indonesia is ....
a. banjir
b. gempa
c. tsunami
d. longsor

Jawaban: A

18. I have a red book. In Bahasa Indonesia means ....
a. Saya memiliki buku.
b. Buku saya merah.
c. Saya memiliki sebuah buku merah.
d. Sebuah buku berwarna merah.

Jawaban: C

 

19. My grandfather is old, he has .... hair.
a. black
b. white
c. green
d. red

Jawaban: B

20. The elephant is ... the lion.
a. older than
b. smaller than
c. bigger than
d. younger than

Jawaban: C


Ikuti berita POS-KUPANG.com di GOOGLE NEWS

Artikel ini telah tayang di Tribunnews.com dengan judul 50 Soal Ujian Bahasa Inggris Kelas 6 2023, Lengkap dengan Kunci Jawaban

Sumber: Tribunnews
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved