Soal Ujian Sekolah
Kunci Jawaban Soal Ujian Sekolah USP Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 2
Berikut contoh soal ujian sekolah mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 6 SD terbaru berbentuk pilihan ganda.
POS-KUPANG.COM - Siswa kelas 6 SD dapat mempersiapkan diri mengikuti Ujian Sekolah atau Ujian Satuan Pendidikan (USP) tahun 2023.
Contoh soal beserta kunci jawaban ini sebagai bahan belajar dalam menghadapi Ujian Sekolah Berstandar Nasional (USBN).
Berikut contoh soal ujian sekolah mata pelajaran Bahasa Inggris untuk kelas 6 SD terbaru berbentuk pilihan ganda.
Meski dilengkapi kunci jawaban, alangkah baiknya siswa mengerjakan contoh soal ujian terlebih dahulu sebelum melihat kunci jawaban.
Baca juga: Kunci Jawaban Soal Ujian Sekolah USP Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1
Adapun contoh soal ini dibuat sebagai panduan orang tua dalam memandu proses belajar anak kelas 6 SD.
Berikut 20 Soal USBN/USP Ujian Sekolah mata pelajaran bahasa Inggris Kelas 6 Terbaru 2023 dilansir dari Tribunnews.com.
Soal
1. Long and straight hair in Bahasa Indonesia means ....
a. rambut hitam dan panjang
b. rambut pirang dan hitam
c. rambut panjang dan lurus
d. rambut lurus dan pirang
Jawaban: C
2. The opposite of small is ....
a. big
b. long
c. short
d. thin
Jawaban: A
Baca juga: Soal Ujian Sekolah Bahasa Indonesia Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1
3. The number before Fifty five is ....
a. fifty one
b. fifty three
c. fifty four
d. fifty two
Jawaban: C
4. Fifty eight divided by two equals ....
a. twenty nine
b. twenty two
c. twenty four
d. twenty six
Jawaban: A
5. Rama lebih kecil dari Anto. In English language is ....
a. Rama is taller than Anto
b. Rama is smallest than Anto
c. Rama is smaller than Anto
d. Rama is longest than Anto
Jawaban: C
6. The colour of lemon is ....
a. brown
b. black
c. green
d. yellow
Jawaban: D
Baca juga: Soal Ujian Sekolah Bahasa Indonesia Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 2
Read the text above to answer the question number 27-29!
The Food We Eat
What is your favorite food? Some people love fast food Some love ice cream. But you can’t eat only fast food and ice cream all the time. You also need fruits, vegetables, and other kinds of foods.
Why do we need food? We need foods for many reasons. We need foods in order to live. When we feel hungry, we need to eat more food
Every part of our body uses energy from foods. Our brain uses energy to think. Your heart uses energy to beat. Your muscle use energy to move. So, eat the right kinds of foods to keep us healthy.
7. What is the text about?
a. right food
b. fast food
c. kind of food
d. the function of food
Jawaban: D
8. What the function of the food for our brain? It is for…..
a. keep healthy
b. think
c. live
d. beat
Jawaban: B
Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran IPS Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 1
9. What is the main idea of the third paragraph …
a. we need to eat much
b. we need foods to live
c. our favorite food
d. our body need energy from food
Jawaban: D
10. Dimas and Amitha will get marry after idul fitri holiday. They will use betawi traditional wedding culture. As a bride, Dimas will do some steps of Palang Pintu attraction to get woman he loves. The steps of Palang Pintu attraction in Betawi traditional wedding culture are ….
a. To demonstrate silat movement, hurl rhyme, reciprocating rhymes, the groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession
b. The groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession, reciprocating rhymes, hurl rhyme, to demonstrate silat movement.
c. Hurl rhymes, reciprocating rhymes, the groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession, to demonstrate silat movement.
d. Reciprocating rhymes, hurl rhymes, to demonstrate silat movement, the groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession.
Jawaban: A
11. Has – Galasin – players – game – 8 – about.
The correct arrange of those jumbled words is …
a. Galasin has players 8 about game
b. Game has about galasin 8 players
c. Galasin game 8 players has about
d. Galasin game has about 8 players
Jawaban: D
12. We …. Use canting, a brush, a kerosin stove, a pan, a tray, fabric, candle and gloves.
a. will not
b. will
c. are
d. is
Jawaban: B
13. keep – we – to win – during – balanced – the game.
The correct arrange of those jumbled words is …
a. During balanced the game, we keep to win
b. During the game, balanced we keep to win
c. During the game, we keep balanced to win
d. During we keep the game, balanced to win
Jawaban: C
Baca juga: 20 Soal Ujian Sekolah Pelajaran IPA Kelas 6 SD Terbaru 2023 Bagian 2
14.Read these sentences!
1) I do it step by step
2)Then, I followed hismovement carefully
3) I practiced Jalan jurus 5 and 6 yesterday
4) First, he showed one movement.
5) My teacher taught me the movement for each Jurus
The best arrange of those sentences is …
a. (1) – (2) – (4) – (3) – (5)
b. (3) – (5) – (1) – (4) – (2)
c. (3) – (1) – (2) – (4) – (5)
d. (1) – (4) – (2) – (3) – (5)
Jawaban: B
15. Jakarta Mass Rapid Transit, well known as MRT, is a mode of transportation system that provides fast rail transit for commuters in Jakarta.
MRT is .....................
a. Museum Rapid Transport
b. Mass Rapid Transport
c. Mass Rapid Transit
d. Milenial Rapid Transit
Jawaban: C
16. I went to RPTRA Kebon Pala yesterday.
Negative sentence from the sentence above is .................
a. I didn’t go to RPTRA Kebon Pala yesterday.
b. I don’t go to RPTRA Kebon Pala yesterday.
c. I doesn’t go to RPTRA Kebon Pala yesterday.
d. I didn’t went to RPTRA Kebon Pala yesterday
Jawaban: A
Text for number 37 - 39
One day, there was a beautiful woman. Her name was Roro Jonggrang. Her beauty was so famous around the country. Every man wanted to marry her. One of them was Bandung Bondowoso. He was a young man with a supranatural power. Roro Jonggrang agreed to marry with him one condition. He had to built one thousand temples during one night.
17. Bandung Bondowoso had a .... power.
a. great
b. amazing
c. supranatural
d. extra
Jawaban: C
18. .... wanted to marry Roro Jonggrang.
a. No one
b. Every man
c. Sangkuriang
d. The King
Jawaban: B
19. Bandung Bondowoso had to built one thousand temples during .... night.
a. one
b. two
c. three
d. four
Jawaban: A
20. The legend of Malin Kundang is from ...
a. Jakarta
b. West Java
c. Sumatra
d. Kalimantan
Jawaban: C
Ikuti berita POS-KUPANG.com di GOOGLE NEWS
Artikel ini telah tayang di Tribunnews.com dengan judul 50 Soal Ujian Bahasa Inggris Kelas 6 2023, Lengkap dengan Kunci Jawaban
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.